Afspraak maken?  (058) 265 17 56     Contact
coaching

Soms moet je eerste even stil staan....

voor je een nieuwe stap kunt zetten

coaching

De behoefte aan coaching kan een directe aanleiding hebben zoals verlies of verandering van werk, overbelasting, communicatieproblemen, onzekerheid of ontevredenheid over je functioneren, of een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte, echtscheiding of verlies van een dierbare. Het kan ook zijn dat je behoefte hebt aan meer zingeving, voldoening of plezier in je werk. Coaching kan helpen om op een constructieve manier met dergelijke uitdagingen of vraagstukken om te gaan.


Werkwijze

De coaching begint met een kennismakingsgesprek waarin we je vraag verkennen. Op basis van dit gesprek bekijken we of coaching hierbij behulpzaam kan zijn.

In de coaching onderzoek je je gedachten en gevoelens in relatie tot je vraagstuk. Bewust aandacht besteden aan wat er in je omgaat, geeft rust en ruimte voor nieuwe inzichten. Ook is er gelegenheid om stil te staan bij vragen zoals: Wat zijn mijn drijfveren, kwaliteiten en kwetsbaarheden? Wat geeft me energie en wat kost me energie? Wat zijn mijn behoeften, verlangens en ambities en hoe geef ik deze vorm?

Daarnaast kan het zinvol zijn om te reflecteren op de manier waarop je met uitdagende situaties omgaat. Wanneer we onder druk staan, hebben we de neiging om terug te vallen op gedragspatronen die gebaseerd zijn op de overlevingsmechanismen 'vechten, vluchten of bevriezen'. Het kan verhelderend zijn om je hier meer bewust van te worden en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken en toe te passen.

Door je meer bewust te worden van je denken, voelen en gedragspatronen ben je beter in staat om vanuit innerlijke kracht en inspiratie nieuwe stappen te zetten.


Praktisch

De duur van een coachsessie is 1,5 uur. Het tarief per sessie is € 75,- voor particulieren. Wanneer de werkgever de coaching vergoedt, wordt vooraf een offerte gemaakt.


preventie en duurzame inzetbaarheid

Bent u leidinggevende of HR-medewerker en wilt u coaching inzetten in het kader van verzuimpreventie, duurzame inzetbaarheid of vitaliteit? Lees hier verder.