Afspraak maken?  (058) 265 17 56     Contact
column maart 2018

bezieling in het werk

eerst zijn dan doen

Functie-eisen

Gezocht: Mensen met een warm hart, aandacht voor hun medemens en oog voor het hier en nu. Die vanuit bezieling en inspiratie een bijdrage willen leveren aan onze doelstellingen.”

 

Veert jouw hart ook een beetje op bij het lezen van deze 'vacature'?

 

In werkelijkheid worden er voor de meeste vacatures heel andere eisen gesteld. Personeelsadvertenties staan bol van geijkte kreten zoals: resultaatgerichtheid, geen negen tot vijf mentaliteit, hands-on, commercieel ingesteld, enz....

 

Op zich is er niks mis met dergelijke eigenschappen of kwaliteiten. Maar wat ik jammer vind, is dat er zoveel nadruk op wordt gelegd en dat andere, minstens zo belangrijke kwaliteiten, uit het oog worden verloren. Denk bijvoorbeeld aan: aandacht, zorgvuldigheid, betrokkenheid en, waarschijnlijk de meest wezenlijke, bezieling.


bezieling

Het lijkt misschien alsof deze kwaliteiten niet zo belangrijk of zelfs niet wenselijk zijn voor bepaalde beroepen. Maar ik ben er van overtuigd dat ze dat wel zijn; voor welk beroep dan ook. En dat geldt in het bijzonder voor bezieling. Want of het nu om een automonteur gaat, een verkoper, kassière, arts, bakker of dominee; de essentie van elk beroep is de bezieling die er in wordt gelegd. En als klant of cliënt voel je feilloos of deze er al dan niet is.....

 

“Moet je altijd met bezieling je werk doen?”, vragen sommige mensen zich misschien af. Ik denk dat 'moeten' en 'bezieling' al op gespannen voet staan met elkaar. Een betere vraag is mijns inziens dan ook: wil je vanuit bezieling je werk doen? Het kan zijn dat dat niet voor iedereen zo belangrijk is of dat je je bezieling kwijt kunt in andere dingen. Toch wordt je werk er vaak wel een stuk plezieriger en beter op, naarmate je er meer van jezelf in legt. In wezen maakt het niks uit welk werk je doet; zelfs de wc schoonmaken kun je al dan niet met bezieling doen.

 

Het kan echter zijn dat je weinig of geen bezieling en inspiratie meer ervaart in je werk. Wellicht is het dan tijd om bepaalde veranderingen in jezelf of in je werk aan te brengen. Of misschien heb je wel een lang gekoesterde droom die op zijn minst de moeite van het onderzoeken waard is...

 

Los van je werk kun je ook in je dagelijkse leven (nieuwe) dingen gaan doen waar je plezier en voldoening aan beleeft. Waarschijnlijk krijg je hier op zijn minst energie van. En dit kan zomaar zorgen voor verrassende ingevingen over hoe je meer bezieling en inspiratie in je werk kunt creëren.

 


doelstellingen en resultaten

“Leuk al die bezieling en inspiratie, maar hoe zit het dan met onze doelstellingen en resultaten”, hoor ik sommige managers al roepen. Natuurlijk zijn deze ook belangrijk en moet hier aandacht aan worden besteed. Helaas wordt er vaak zo de nadruk opgelegd, dat mensen verkrampen en vroeg of laat overbelast raken. Net zoals schaatser Sven Kramer die tijdens de afgelopen olympische spelen, naar eigen zeggen, op de tien kilometer volledig verkrampte. Mede doordat hij teveel was gefocust op het eindresultaat; het eindelijk winnen van een gouden medaille op deze afstand.
 

Wanneer mens-zijn en menselijkheid voorop staan in bedrijven en organisaties, worden medewerkers als vanzelf geïnspireerd om het beste in zichzelf aan te spreken en zich in te zetten voor de gewenste resultaten. Maar dit vergt vertrouwen, zowel van mensen in zichzelf als in elkaar, de moed om (schijn)controle los te laten en de keuze om vanuit bezieling en inspiratie bij te dragen aan gezamenlijke doelstellingen.


Eerst zijn dan doen

De laat-middeleeuws theoloog en filosoof Meester Eckhart schreef hierover de volgende, inspirerende en nog steeds actuele tekst:

 

“De mensen zouden niet zoveel moeten nadenken
over wat ze doen maar meer over wat ze zijn.
Als de mensen en de manier waarop ze leven goed zijn,
dan zullen ook hun werken stralend oplichten.
Als je rechtvaardig bént,
zijn ook de dingen die je doet rechtvaardig.
Denk niet dat je heiligheid kunt baseren op doen;
heiligheid moet berusten op zijn,
want de werken heiligen ons niet,
wij moeten de werken heiligen.”