Afspraak maken?  (058) 265 17 56     Contact
Column

De mug en de olifant

De mug en de olifant

Er waren eens een mug en een olifant. Op een zekere dag liep de olifant 's ochtends vroeg een beetje te dromen in het bos. Het beloofde een mooie dag te worden en er hing een sprookjesachtige nevel tussen de bomen. De olifant genoot van de eerste zonnestralen, die zich een weg baanden door het bos en een prachtig schouwspel lieten zien van licht en schaduw.

 

De mug was ook vroeg op pad. Hij had het hartstikke druk en mompelde in zichzelf het rijtje van wat hij allemaal nog moest doen vandaag.

 

Ondertussen wandelde de olifant op zijn gemakje verder, en van puur plezier tetterde hij er zomaar op los. De mug, die vlak langs de olifant liep, schrok zich wezenloos en zijn hele rijtje raakte in de war.

 

Dit maakte de mug zo verschrikkelijk boos. Hij werd rood en heel erg warm en ontzettend groot. De stoom kwam uit zijn oren die ook heel groot waren geworden.

 

De olifant voelde zich heel klein worden. Wat deed hij toch ook altijd dom. Waarom tetterde hij ook zo hard, alleen omdat hij zich zo gelukkig voelde? Hij schaamde zich en werd zo klein dat zijn slurf meer op een muggenpootje leek.

 

De mug begon zich ongemakkelijk te voelen. Hij leek wel een olifant. Dat was lastig vliegen en prikken ging ook niet meer zo best. Langzaam begon hij af te koelen en kromp, tot hij weer zijn normale formaat had.

 

Ook de olifant voelde zich niet prettig nu hij zo klein was. Het tetteren, waar hij zo'n plezier in had, klonk meer als het zoemen van een mug. Eigenlijk was het helemaal niet zo erg om er af en toe eens flink op los te tetteren, bedacht hij zich na een poosje. En langzaam maar zeker werd hij weer groter.

 

De mug en de olifant keken elkaar verlegen aan.

 

“Het is niet goed om van een mug een olifant te maken”, zei de mug.

 

“En het is ook niet goed om van een olifant een mug te maken”, merkte de olifant op.

 

“Dat klopt”, zoemde de mug en hij vloog weg. Het leek wel of hij zich nog lichter voelde dan anders.

 

De olifant keek hem na en voelde zich zowaar een beetje gewichtig.