Afspraak maken?  (058) 265 17 56     Contact
training

effectief communiceren

respectvol en duidelijk zijn

Wat en voor wie?

Een inspirerende en doeltreffende training voor (management)teams die zich willen bekwamen in effectief communiceren; duidelijk zeggen wat je bedoelt, met respect voor jezelf en de ander.


Effectief communiceren

Duidelijk zeggen wat je bedoelt met respect voor jezelf en de ander; het klinkt zo eenvoudig en toch is het één van de lastigste dingen die er zijn. Zeker als je iets wilt zeggen wat de ander niet graag hoort of wanneer het gaat om iets wat sterke emoties oproept bij jezelf. Vaak zeggen we dan maar liever niets; uit angst om anderen te kwetsen of zelf gekwetst te worden. Of we vallen terug op gedragspatronen die gebaseerd zijn op 'vechten of vluchten' oftewel 'winnen en verliezen'. 

In deze training krijg je inzicht in dergelijke belemmerende gedragspatronen en oefen je met een manier van communiceren die je van nature ook in je hebt; vanuit contact met jezelf, anderen en je omgeving. Deze wijze van communiceren is verrassend eenvoudig en effectief. Met minder (in)spanning bereik je betere resultaten voor jezelf en anderen.


Werkwijze

In de training wordt onder andere gewerkt met eenvoudige fysieke oefeningen gebaseerd op de Japanse krijgskunst Aikido. Deze krijgskunst is een bijzondere metafoor voor ons functioneren in het dagelijks leven. Het doel van Aikido is om in balans te zijn; zowel fysiek als innerlijk. Inerlijke balans is een belangrijke basis voor effectieve communicatie. Voor meer informatie lees hier verder.

Bovenstaande oefeningen en de achterliggende principes worden vertaald naar situaties uit de dagelijkse praktijk. Ook is er ruim de gelegenheid om te oefenen met eigen casuïsitiek.


Praktisch

De duur van de training is één dag. De training kan in-company worden gegeven of op een andere lokatie naar wens.


Belangstelling?

Ben je leidinggevende of HR-medewerker en heb je belangstelling voor deze training? Neem dan contact op voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.