Afspraak maken?  (058) 265 17 56     Contact
zaterdag 14 september 2019

schrijven over verlies en rouw

aandacht voor verdriet, gemis en verbinding

voor wie?

Deze dag is bedoeld voor mensen die te maken hebben met het verlies van een dierbare. Dit kan onlangs zijn gebeurd of misschien al (veel) langer geleden zijn. Na een ingrijpend verlies kan een mens zich eenzaam en soms onbegrepen voelen. Het is niet altijd eenvoudig om datgene wat er in je leeft onder woorden te brengen of te delen met anderen. Schrijven kan dan een anker zijn; een vorm om uiting te geven aan je verdriet, op adem te komen, ruimte te scheppen en ook zicht te krijgen op datgene wat je steun geeft.


Creatief schrijven

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten kom je in contact met diepere lagen in jezelf. Bij deze manier van schrijven gaat het niet om mooi of goed kunnen schrijven, maar om aanwezig te zijn bij wat er van binnen leeft. Je schrijft voor jezelf en er zijn diverse momenten waarop je wordt uitgenodigd om het geschreven te delen; hierdoor worden de onderliggende emoties meer voelbaar. Om te zorgen voor evenwicht krijg je ook schrijfoefeningen aangeboden die je aandacht richten op lichtheid.

Een deel van het programma zal plaats vinden in stilte om zo met aandacht te kunnen luisteren naar dat wat wezenlijk is.


begeleiding

Deze dagen begeleid ik samen met Selinde de Vogel. Zij heeft een eigen praktijk voor individuele- en relatietherapie in Haarlem en is daarnaast werkzaam bij Instituut Boswijk, waar we beiden in 2011 de opleiding transpersoonlijke therapie hebben afgerond. We zijn alletwee bezield schrijfsters en delen de passie om mensen in contact te brengen met de wijsheid en kracht in zichzelf. Selinde is door Christine de Vries opgeleid tot cursusleider creatief schrijven. 

In mei 2017 verscheen bij uitgeverij van Warven het boekje "Mijn moeder en ik". Hierin beschrijf hoe ik met vallen en opstaan heb leren omgaan met het plotselinge verlies van mijn moeder. Voor meer informatie lees hier verder.


Praktische gegevens

Deze dag vindt plaats op zaterdag 14 september 2019 van 9.30 uur tot 17.00 uur. We verblijven in een mooi gelegen, sfeervolle Drentse boerderij en de op het terrein gelegen meditatieruimte. Adres: Hessenweg 28, 7966 AA De Schiphorst (nabij Meppel). Kosten voor deelname bedragen € 125,- inclusief koffie, thee en lunch.

Je kunt bellen of mailen voor meer informatie of om je op te geven. Voor gegevens zie:

contact →