Afspraak maken?  (058) 265 17 56     Contact
Workshop

In balans zijn

op basis van aikido principes

In balans zijn

"Vele malen per dag ben ik uit balans, maar ik herstel heel snel dus bijna niemand heeft het in de gaten" (uitspraak van een krijgskunstmeester).

In deze workshop wordt gewerkt met eenvoudige fysieke oefeningen, gebaseerd op de Japanse krijgskunst aikido. Deze krijgskunst is een bijzondere metafoor voor ons functioneren in het dagelijks leven. In aikido gaat het niet om vechten, winnen of verliezen. De bedoeling van aikido is om in balans te zijn; hierbij gaat het zowel om fysieke als innerlijke balans. Dit is niet altijd eenvoudig, zeker niet in situaties waarin je onder druk staat. Met behulp van de oefeningen ervaar je hoe je in dergelijk situaties je balans kunt behouden of herstellen. Wanneer je in balans bent, ben je beter in staat om op een effectieve manier met uitdagende situaties om te gaan.


Praktische informatie

De workshop wordt op aanvraag verzorgd voor bedrijven, (management)teams en trainingsgroepen. De duur van de workshop is ongeveer twee uur. De workshop past goed in trainingen over onder andere:

- Leiding geven / persoonlijk leiderschap
- Omgaan met weerstand of (werk)druk
- Communicatie / samenwerken
- Veranderprocessen
- Gespreksvoering


Follow-up training

In een follow-up training wordt dieper ingegaan op het toepassen van de aikido-principes in praktijksituaties. Er wordt gewerkt met eigen praktijkvoorbeelden, aanvullende oefeningen en verdere uitleg van de aikido-principes. Afhankelijk van de behoefte is de duur van een follow-up training een dag of dagdeel.


Aiki-aanpak

De workshop is gebaseerd op de aiki-aanpak ontwikkeld door Aalt Aalten. Voor meer informatie over zijn werkwijze en achtergrond lees hier verder.